Blog

7 gezonde en snelle snacks voor bij de voetbalwedstrijd

  |   Nieuws

Deze gezonde en lekkere (oranje)snacks heb je zo gemaakt

gezonde snacks

Getty Images

Gezonde (oranje)snacks saai of veel werk? Zeker niet. Deze lekkere snacks heb je zo gemaakt, dus op tijd klaar voor de wedstrijd én ze zijn nog verantwoord ook. Kun je er zoveel van eten als je wilt – scheelt weer koken vanavond. Twee ballen… ehh, vliegen – in één klap!

1. Tapas van groente met een gezonde dip

Tapas zijn altijd een goed idee: de Spaanse hapjes zijn eenvoudig te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Zo zit er altijd voor iedereen iets bij. Leg verschillende groentes, zoals bijvoorbeeld bleekselderij, worteltjes, broccoli, paprika, komkommer en tomaatjes op een schaal en maak er een gezonde dipsaus bij, zoals tzatzikiguacamole of hummus. Het ziet er niet alleen kleurrijk en feestelijk uit, maar je komt ook nog eens makkelijker aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram per dag. 

tapas van groente

Getty Images

2. Fruitspiesjes

Ben je meer een liefhebber van zoet? Maak dan je eigen fruitspiesjes met je favoriete fruit. Rijg bijvoorbeeld druiven, kiwi, een stukje ananas, mandarijn en een framboos aan een stokje en je hebt een hartstikke leuke snack op tafel staan. Dit kun je natuurlijk ook doen met snackgroenten, zoals komkommer en tomaatjes. 

3. Minipaprika’s met blauwe kaas

Rode paprika en blauwe kaas: deze twee passen perfect bij elkaar. Een heerlijke, romige en zoete combinatie. En je kunt ze eenvoudig zelf maken! Was eerst de paprika’s en snijd de kapjes eraf. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Bewaar vervolgens de kapjes en klop de slagroom lobbig. Wrijf de kaas door de zeef en meng deze met geklopte slagroom, crème fraîche en fijngeknipte bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Doe de massa in een spuitzak en spuit mooie rozetten in de uitgeholde paprika’s. Zet de kapjes er weer – schuin – op en garneer met een sprietje bieslook.

mini-paprika's met blauwe kaas

Getty Images

4. Omeletrolletjes met zalm

Iets dat er feestelijk uitziet, heel gezond is en nog makkelijk te maken is ook. Daar houden we van! Voor deze omeletrolletjes met zalm klop je drie eieren los en knip je er wat bieslook en peterselie boven. Klop goed en bak er twee dunne omeletten van. Laat de omeletten afkoelen en besmeer ze met wat kruidenroomkaas (ongeveer 100 gram). Verdeel 200 gram gerookte zalm over de omeletten en rol de omeletten voorzichtig op. Rol ze strak in vershoudfolie en laat minstens een half uur opstijven in de koelkast. Snijd vervolgens met een scherp met in rolletjes van ongeveer 1,5 cm breed. Tip: voor een nog snellere snack vervang je de omelet door (volkoren) wraps. Smullen maar!

gezonde-borrelhapjes

PuurGezond

5. Caprese-spiesjes

Prik aan korte prikkertjes een bolletje mini-mozzarella, een basilicumblaadje en een kerstomaat. Leg de prikkers op een grote schaal. Maak eventueel je eigen pesto en zorg er hierbij voor dat de pesto net iets meer olie bevat en wat vloeibaarder is. Druppel de pesto over de prikkers of zet een schaaltje met pesto in het midden van het bord zodat je kunt dippen. 

6. Bieterballen uit de oven

Vind je bieten en bitterballen lekker? Maak er dan gewoon bieterballen van. Gezonder dan de traditionele bitterballen en misschien wel net zo lekker (of zelfs lekkerder). Maak het jezelf gemakkelijk en haal hiervoor al gekookte rode bieten in huis. Scheelt weer tijd! Verder heb je nodig: rode ui, knoflook, kikkererwten (uit pot of blik), havermout, een beetje gerookte paprika- en komijnpoeder en een eitje. 

bieterballen

(bron: Gezondheidsnet)