Blog

  |   Nieuws
Verfrissende saladerecepten

5 verfrissende saladerecepten

Wat te eten op een warme zomerdag? Wij gaan voor een verfrissende salade! Kom je niet verder dan een salade met sla, tomaat en komkommer? Lees dan even verder, want er is veel meer mogelijk met salades. Wij geven je 5x inspiratie.

1. Groene salade met watermeloen en geitenkaas

Zeg je zomer, dan zeg je watermeloen. Deze vrucht wil je zeker eens proberen in een verfrissende salade. Snijd een halve watermeloen in kleine stukken. Maak een dressing van citroensap, olijfolie en peper naar smaak. Meng sla met spinazie, peterselie en munt met de dressing in een kom. Schep de watermeloen hierbij en verkruimel de geitenkaas erover. Maak de salade af met een portie geroosterde pijnboompitten of zonnebloempitten.

2. Avocadosalade met koriander

Meng een avocado met tomaten, lente-uitjes, een rode peper en koriander. Voeg wat limoensap, peper en zout toe naar smaak en hussel dit door elkaar. Lekker op een geroosterde boterham, bij de nacho’s of als maaltijdsalade met gebakken kipstukjes.

3. Frisse rode koolsalade met munt

Snijd een rode kool fijn en rasp een stuk of vier wortelen. Maak een dressing van Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap en peper en mix dit door de groenten heen. Hak een paar takjes verse munt fijn, wel een kopje rozijnen en hak een handvol walnoten fijn. Mix de walnoten, munt en rozijnen door de salade en hussel alles goed door elkaar.

4. Griekse salade met Turkse hummus

Doe een blik voorgekookte kikkererwten in een zeef en spoel ze af onder koud water. Pureer ze samen tot een zelfgemaakte hummus met citroensap, olijfolie, sesampasta, knoflook uit de pers en peper en zout naar smaak met een staafmixer. Voeg eventueel wat water toe zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Snijd tomaten en komkommer in stukjes en snijd een paprika en een ui in ringen. Schep de groenten in een kom door elkaar. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de olijven, peper en oregano. Besprenkel de salade met olie en azijn. Serveer met de hummus en het Turkse brood.

5. Spinaziesalade met grapefruit

Voor deze kleurrijke salade was je een flinke hand spinazie. Doe dit samen met dungesneden rode ui en partjes grapefruit in een kom. Verkruimel hier een stuk feta of geitenkaas overheen. Maak een dressing van een halve avocado, citroensap, peper en zout. Mix dit door de salade heen en top het geheel af met fijngehakte amandelen en de andere helft van de avocado.

(bron: GezondNu)