Blog

  |   Nieuws
Zo maak je een croissant gezonder

Gek op croissants? Zo maak je de Franse lekkernij gezonder

Een croissant bij het ontbijt is een heerlijk begin van de dag. Het krokante bladerdeeg en de zachte, boterachtige binnenkant maken deze Franse lekkernij onweerstaanbaar. Maar, zoals we allemaal weten, zijn croissants niet de gezondste keuze. Gelukkig zijn er manieren om je croissant een gezondere twist te geven.

Een croissant hoeft geen zonde te zijn. Met deze tips kun je volop genieten van je ontbijt, zonder je schuldig te voelen. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek jouw favoriete gezonde croissant. Zo begin je elke dag op een smakelijke en verantwoorde manier!

Zo maak je een croissant gezonder

1. Kies voor volkoren

De standaard croissant is gemaakt van witte bloem, wat weinig voedingsstoffen bevat. Maar tegenwoordig kun je ook volkoren en meerzaden croissants scoren. Volkorenmeel bevat meer vezels, vitaminen en mineralen, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt en je bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Klein verschil, groot effect!

2. Ga voor gevulde croissants

In plaats van een gewone croissant kun je kiezen voor een variant die gevuld is met gezonde ingrediënten. Denk aan een volkoren croissant gevuld met verse spinazie, tomaat en een beetje geitenkaas. Dit geeft je ontbijt niet alleen een smaakvolle boost, maar zorgt ook voor een portie groenten en eiwitten.

4. Beleg slim

Kies niet voor boter en jam, maar ga eens voor gezondere toppings. Probeer bijvoorbeeld avocado met een snufje zout en peper, of een plakje gerookte zalm met wat dille. Deze opties voegen gezonde vetten en eiwitten toe aan je ontbijt, waardoor je langer vol zit.

5. Maak ze zelf

Naast dat zelfgemaakte croissants veel liefde bevatten (dus smaakt het áltijd beter), is het ook nog eens leuk en leerzaam. Zo kun je precies controleren welke ingrediënten je gebruikt. Kies voor biologische, volkorenbloem en vervang een deel van de boter door een gezondere vetsoort of avocado-olie. Je kunt ook experimenteren met vullingen zoals pure chocolade, notenpasta of verse bessen.

6. Less is more

Nog een tip: geniet van je croissant, maar zorg ervoor dat je de rest van je maaltijd eenvoudig en gezond houdt. Een kop thee en een stuk fruit erbij kan al genoeg zijn om een gebalanceerde start van je dag te garanderen.

(bron: GEzondNu)